Blogg

Därför behöver du inte välja mellan nosql-
och relationsdatabaser

Räkna med att alla ledande leverantörer av databaser har produkter som klarar av flera datamodeller på marknaden redan nästa år. Det är ett krav för moderna tillämpningar. Under flera års tid har en kamp pågått mellan anhängare av nya så kallade nosql-databaser och de som hejar på relationsdatabaser. På nosql-sidan hittar vi en spretig samling av produkter för att hantera olika datamodeller, till exempel nyckel-värde, grafer, dokument och objekt. Det enda de har gemensamt är egentligen att de inte är relationsdatabaser. [...]

Read more...

8 verktyg för att bygga mobilappar själv –
utan att behöva koda

När utvecklarna inte hinner med, konsulter är för dyra och det inte finns någon standardapp för att lösa ett problem är ett alternativ att använda ett verktyg med vilket man kan bygga appar utan att koda. Drömmen om att kunna bygga applikationer utan att behöva koda har funnits lika länge som datorer har använts. Och den vägrar att dö, vilket även gäller mobilappar. Förhoppningen är att verksamhetsfolk, vanliga användare, ska kunna bygga appar de kan ha nytta av på ett [...]

Read more...

Supervirus har stulit miljontals kronor –
från amerikanska banker

De senaste veckorna har banktrojanen Goznym stulit över 30 miljoner kronor från ett 20-tal amerikanska banker. Ett nytt virus har satt skräck i amerikanska banker de senaste veckorna. Med hjälp av trojanen Goznym ska cyberskurkarna kommit över drygt 32 miljoner kronor sedan början av maj, enligt IBM:s säkerhetsdivision X-Force. Brottslingarna siktar in sig på företagskunder och skickar ut trojanen via mejl. (mer…)

Read more...

Nytt verktyg hittar buggar i koden blixtsnabbt

Forskare på MIT har skapat ett verktyg som analyserar applikationer och hittar programfel blixtsnabbt. Verktyget fungerar med applikationer byggda med Ruby on Rails. Genom att modifiera det populära ramverket Ruby on Rails har forskare på MIT i USA lyckats skapa ett kraftfullt verktyg för att hitta programfel. Ramverket används som namnet anger för språket Ruby. Verktyget som skapats heter Space. (mer…)

Read more...

Ny nätteknik mäklar fred mellan 4G och wifi

Konflikten mellan 4G-tekniken LTE och wifi tycks vara på väg att lösas. Den kontroversiella tekniken LTE-U skrotas till förmån för den nya teknikstandarden LAA. Efter drygt ett års strid om huruvida LTE-U är en belastning på wifi-nätverk verkar nu operatörerna istället rikta blickarna mot LAA. Det är en standard som utnyttjar det olicenserade 5 GHz-bandet, som används för trådlös wifi-anslutning, för att förstärka signalerna i LTE-nätet. (mer…)

Read more...
hello